Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Χάρισαν συντάξεις 28 εκατ. ευρώ-Ξέχασαν να τις διακόψουν.



Ιδιαίτερα γενναιόδωρο αποδείχθηκε το ελληνικό δημόσιο απέναντι σε 1.405 άτομα. Συγκεκριμένα, τους επέτρεψε να συνεχίσουν να λαμβάνουν την επικουρική τους σύνταξη, παρότι αυτή έπρεπε να διακοπεί, με αποτέλεσμα να... σκορπίσει 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η απίστευτη γκάφα έγινε στο λογαριασμό επικούρησης της Αγροτικής (ΕΛΕΜ). Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι συντάξεις καταβάλλονται με ημερομηνία λήξης, δηλαδή για όσο διάστημα είχε καταβάλλει εισφορές ο ασφαλισμένος και όχι εφ' όρου ζωής.

Ομως, από τον έλεγχο προέκυψε ότι οι συνταξιούχοι συνέχισαν να εισπράττουν τα χρήματα ακόμη και μετά από τη λήξη της συγκεκριμένης «προθεσμίας», με αποτέλεσμα να προκύψει ζημιά 28 εκατομμυρίων από το 2007 έως τώρα, όπως αναφέρει το «Εθνος». Πρόκειται κατά μέσο όρο για οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ μηνιαίως, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις με υψηλότερες απολαβές. 

Μάλιστα, εντοπίστηκαν άτομα που συνέχισαν να λαμβάνουν την επικουρική σύνταξη ακόμη και 15 χρόνια μετά από τη στιγμή που έπρεπε αυτή να έχει διακοπεί.

Η καταβολή σταματά από το τέλος Ιουνίου και πλέον θα γίνεται μηνιαίος έλεγχος, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη γκάφα. Παράλληλα, η νομική υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητηθούν πίσω τα καταβληθέντα ποσά.

Briefingnews.gr